Cara Nak Buat Budu Sedap
Ulam timun dan budu tempoyak pedas. Gulai lemak siput sedut kelate style Bahan-bahan.
Cara Makan Budu Supaya Lebih Sedap Makan Dengan Ulam Comfirm Bertambah Nasi Kongsi Resepi
Jika anda sukakan pantai pastikan anda singgah ke Pantai Nusuk di Kota Bharu.
. Cara Masak Nasi Dagang Bahan - Bahan 15 kg beras nasi dagang 8 biji bawang merah dihiris 112 inci halia dihiris panjang-panjang 1 sudu besar rata halba Santan pekat 2 cawan dimasak bersama sedikit garam Santan cair 212 cawan Cara - Cara 1Beras direndam semalaman kira-kira 8 jam. Buat pengetahuan anda Pantai ini dulunya sebuah pulau terpencil yang dipenuhi semak samun. Lokasinya yang tersembunyi di Sabak ini menjadikannya seolah-olah pantai rahsia.
Tumbuk cili padi gaul dengan tempoyak dan tambah sedikit garam. Cara buat sambal tempoyak. 1 kg Siput sedut potong bahagian hujung siput rendam bersama asam.
Pantai Nusuk ini kemudian dibersihkan dan dimajukan. MENU 10 Masak lemak siput sedut Ayam goreng ulam timun dan sambal belacan kering. Sebab itulah namanya pantai Nusuk sembunyi.
Gulai ikan tongkol sedap dibiarkan semalaman lepas buat.
Pin On Malaysian Spices Cooking Ingredients And Local Fruits Condiments Sauces And Spreads
Cara Makan Budu Supaya Lebih Sedap Makan Dengan Ulam Comfirm Bertambah Nasi Kongsi Resepi
No comments for "Cara Nak Buat Budu Sedap"
Post a Comment